Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

17 τρόποι για να μάθετε στο παιδί σας να γράφει το όνομά του.

Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά «επιτεύγματα» του μικρού παιδιού στα μάτια της οικογένειάς του, του ίδιου, αλλά και των συνομηλίκων του είναι το γράψιμο του ονόματός του. Ποιος δεν έχει χαμογελάσει όταν ένα γεμάτο περηφάνια πιτσιρίκι φέρνει τη ζωγραφιά του από το νηπιαγωγείο με το όνομά του να πιάνει το μεγαλύτερο μέρος της σελίδας; «Γράψε και το όνομά σου» είναι η φράση που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί μετά τα ενθουσιώδη μπράβο κάθε μουντζουρίτσας που έρχεται από τους λιλιπούτειους καλλιτέχνες. Είναι όμως τόσο εύκολο να μάθει κανείς να γράφει το όνομά του; Ίσως ναι για την Άννα, αλλά αν ρωτήσετε τον Αλέξανδρο έχει άλλη άποψη. Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μάθουν να γράφουν το όνομά τους χωρίς να τα πιέσουμε και να τους δημιουργήσουμε αρνητικά συναισθήματα για τη γραφή;

Πανελλήνιες 2017: Συμβουλές για τη διαχείριση του στρες για μαθητές και γονείς

Πανελλήνιες 2017: Το Γενικό Νοσοκομείο «Τζάνειο» Πειραιά διαθέτει κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου να συμβάλει στην καλύτερη διεξαγωγή και ολοκλήρωση της προσπάθειας των υποψηφίων μαθητών αλλά και στην υποστήριξη των γονέων τους.

Επιμέλεια: Διονυσία Προκόπη

O «Ιππόκαμπος» σε σχολεία του Βόλου

Συνεχίζοντας την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών μέσω βιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας, που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια, αντιπροσωπεία του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 29 Μαΐου το 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου – ΣΤ΄ Τάξη και την Τρίτη 30 Μαΐου το 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, ύστερα από σχετική πρόσκληση.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον αυτισμό

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (Π.Δ.Ε.Θ.) στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα «Erasmus+», συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα «TRAIL - Έφηβοι: Ο δρόμος με τον αυτισμό προς την ανεξάρτητη διαβίωση», με διάρκεια από τον Σεπτέμβριο 2015 έως τον Ιανουάριο του 2018.

Στο πλαίσιο του προαναφερόμενου προγράμματος, η Π.Δ.Ε.Θ. διοργάνωσε και διεξήγαγε την 5η διεθνική συνάντηση στην αίθουσα τύπου «Έλλη Παπά» του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) στην Αθήνα στις 12 και 13 Μαΐου 2017.

Β. Αιγαίο: 5ος Διαγωνισμός Μαθητικού Εντύπου

Συνεδρίασε η Επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε με τη με αριθμ. πρωτ. 2675/25-5-2017 Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου στα πλαίσια του 5ου Ετήσιου Διαγωνισμού Μαθητικού Εντύπου και αποφάσισε να απονείμει τα εξής βραβεία:

Αντισεισμικές παρεμβάσεις σε 40 σχολεία στη Χαλκιδικής

Αντισεισμικές παρεμβάσεις σε σαράντα σχολικά κτήρια της Χαλκιδικής όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, πραγματοποίησε η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Πρόκειται για σχολεία που βρίσκονται στους δήμους Πολυγύρου, Νέας Προποντίδας και Αριστοτέλη και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργο, έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις που κρίθηκαν απαραίτητες μετά από αντισεισμικούς ελέγχους που διενεργούνται από τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας.