Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Γράμμα στο παιδί μου που δεν έχει ΔΕΠΥ.

Σε ευχαριστώ που είσαι ο ήλιος μου και δείχνεις τόση αγάπη στην αδερφή σου. 

Η Christina Margolis γράφει στο δικό της ιστολόγιο (My Little Villagers, mylittlevillagers.com) από την στιγμή που η κόρη της διαγνώστηκε με ΔΕΠΥ. Η Christina έχει σαν στόχο της να καταγράψει την ζωή της κόρης της με ΔΕΠΥ και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη ΔΕΠΥ στα παιδιά. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στο The Mighty and Scary Mommy και το ιστολόγιό της ψηφίστηκε ως «το καλύτερο ιστολόγιο για την ΔΕΠΥ».

Διάκριση για Χανιώτη δάσκαλο σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό

Ο Χανιώτης δάσκαλος Κωνσταντίνος Μανωλάκης, διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων “Μαυροματάκη-Μητέρα”, είναι ανάμεσα στους νικητές διαγωνισμού σχετικά με τις Φυσικές Επιστήμες που διοργανώθηκε από το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα Scientix, το οποίο συντονίζεται από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (European Schoolnet).

O διαγωνισμός αυτός διεξήχθη από τις 23 ως 30 Απριλίου 2017 με σκοπό την ευαισθητοποίηση στις σπουδές των STEM επιστημών (STEM: Science, Technology, Engineering, Maths, δηλαδή Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) και τη σχετική επαγγελματική ανάπτυξη.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές βλάπτουν τον ύπνο των εφήβων

Προβλήματα «κουτσουρεμένου» ύπνου, καταθλιπτικές και επιθετικές συμπεριφορές εμφανίζουν οι έφηβοι που χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της νύχτας εκτιμά νέα αυστραλιανή μελέτη από τα πανεπιστήμια Μέρντοχ και Γκρίφιθ.

Πανελλήνιες εξετάσεις: Η «επιτυχία» της αποτυχίας

Η διαχείριση του άγχους και μιας ενδεχόμενης αποτυχίας αποτελεί πολύ συχνά μια πρόκληση μεγαλύτερη από τις ίδιες τις εξετάσεις. Δεν επιτρέπει να δούμε ότι είναι μέρος της ζωής που μαθαίνεις να το αντιμετωπίζεις και να προχωράς παρακάτω, κάτι που από μόνο του είναι μια μεγάλη επιτυχία. Στις 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων. Για όσο διάστημα διαρκέσουν, έφηβοι και γονείς θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα πλήθος συναισθημάτων. Κυρίαρχη θέση κατέχουν το άγχος, η αγωνία και η κούραση. Όσο καλά κι αν έχουν προετοιμαστεί, ο φόβος της αποτυχίας καραδοκεί.Σε αρκετές περιπτώσεις ο φόβος μπορεί να είναι καθηλωτικός, καθώς θεωρείται ότι το αποτέλεσμα των εξετάσεων θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την μετέπειτα πορεία του υποψηφίου. Για αρκετούς η περίοδος αυτή σηματοδοτεί την εξαργύρωση του κόπου και της προσπάθειας που έχουν καταβάλλει τα προηγούμενα χρόνια. Για τους γονείς η επιτυχία των παιδιών τους αποτελεί και την δική τους επιβράβευση για τους πόρους -οικονομικούς και ηθικούς- που κατέβαλαν για την στήριξη των παιδιών τους.

Εισαγγελική παρέμβαση για τη «Μπλε Φάλαινα»

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, Αρετή Τέγου, προχώρησε σε παρέμβαση για το διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» και τους κινδύνους που επιφέρει στην ζωή ανήλικων πολιτών.

Σε εκτέλεση της παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου, η κ. Τέγου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παρακαλούνται οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και όσοι έχουν την επιμέλεια ανηλίκων να επαγρυπνούν και σε περίπτωση που υποπτευτούν ότι κάποιος ανήλικος σχεδιάζει να συμμετάσχει στο παιχνίδι να έρθουν αμέσως σε επικοινωνία, είτε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε με τις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές, είτε με τους εισαγγελείς.

Βόλος: Θερινά μαθήματα μαθηματικών για παιδιά με ιδιαίτερα ταλέντα

Το 7ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο για τους μαθητές της πέμπτης και έκτης Δημοτικού που πέτυχαν στον 11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Μαθηματικά και Παιχνίδι» και βραβεύτηκαν θα πραγματοποιηθεί από τις 26-30 Ιουνίου 2017.Τα μαθήματα θα γίνουν σε θεματικές ενότητες σύμφωνα με τη διδακτέα ύλη των αντιστοίχων τάξεων ενώ θα πραγματοποιηθούν και πολλές παράλληλες δράσεις. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής στο site ΕΜΕ: eme-mag.gr.