Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Γιατί η παιγνιοθεραπεία δεν είναι πάντα διασκεδαστική.

Πάρα πολύ συχνά οι άνθρωποι θεωρούν ότι η παιγνιοθεραπεία είναι εξ’ ορισμού διασκεδαστική για τα παιδιά. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πάντα. 

Η διαφορά ανάμεσα στην παιγνιοθεραπεία και το παιχνίδι είναι η εξής: η παιγνιοθεραπεία έχει θεραπευτικό σκοπό, ενώ το παιχνίδι όχι. Τα παιδιά παίζουν μόνα ή με τους φίλους τους για χαρά και εκτόνωση. Όταν όμως ένα παιδί συμμετέχει σε πρόγραμμα, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει βελτίωση της αυτοεκτίμησης, ανάπτυξης τρόπων διαχείρισης- ελέγχου του θυμού και ανάπτυξης της αυτοεκτίμησης. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, τα παιδιά στην παιγνιοθεραπεία αρχίζουν ένα «ταξίδι συναισθημάτων».

Η εμπειρία των Πανελληνίων Εξετάσεων για έναν έφηβο με Asperger

Κείμενο στο οποίο επισημαίνεται η εμπειρία ενός έφηβου με Asperger κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις συνέταξε ο πατέρας του παιδιού.

Στο κείμενο τονίζεται η δυσκολία που συνάντησε κατά την εξέτασή του στα μαθηματικά και το πρόβλημα που αντιμετώπισε κατά την ανάγνωση και κατανόηση των θεμάτων, λόγω έλλειψης κατάλληλης στήριξης και αντιμετώπισης.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τι αναφέρει ο πατέρας του Ανδρέα:

H περιπέτεια ξεκινά: ετοιμαστείτε για το EYE2018!

Η τρίτη Ευρωπαϊκή Εκδήλωση για τη Νεολαία (EYE2018) θα διεξαχθεί 1-2 Ιουνίου 2018. Η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο θα φιλοξενήσει περισσότερους από 8.000 ανθρώπους ηλικίας 16 έως 30 ετών από όλη την Ευρώπη.

Νέα Διαδραστική Υπηρεσία Video Call στην Ε.Ν.Γ.

Η υπηρεσία Video Call στη Νοηματική Γλώσσα, είναι διαθέσιμη Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00’ έως τις 15:00’ στο www.cosmote.gr.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στη Νοηματική Γλώσσα.

Παράταση χορήγησης συντάξεων αναπηρίας

Με την απόφαση Φ80000/οικ.28838/1235/17 το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώνει ότι έχει συντάξει σχέδιο διάταξης που πρόκειται να κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων με την οποία προτείνεται απρόθεσμα η ισχύς της ρύθμισης της παρ. 3 του αρ. 50 του ν. 4430/2016.

Τα 15 βρετανικά πανεπιστήμια που είναι πιο εύκολο και πιο δύσκολο να γίνει κανείς δεκτός

Ο Πλήρης Οδηγός Πανεπιστημίων δημοσίευσε την αξιολόγηση Βρετανικών Πανεπιστημίων για το 2018 αποκαλύπτοντας, μεταξύ άλλων πέραν της συνολικής τους βαθμολογίας, σε ποια είναι πιο εύκολο και σε πια πιο δύσκολο να γίνει κανείς αποδεκτός για φοίτηση.

Η ετήσια έκθεση αξιολογεί συνολικά 129 πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου,βάσει συγκεκριμένων παραμέτρων όπως τα κριτήρια εισαγωγής (κυρίως τον μέσο όρο των UCAS points των φοιτητών), τις αξιολογήσεις του ιδρύματος από τους ίδιους τους φοιτητές, την ποιότητα της έρευνας, τις προοπτικές των πτυχίων που λαμβάνουν οι απόφοιτοι κα.

Quizdom: Νέα πλατφόρμα για την εκπαίδευση

Σε μια εποχή που η εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της κοινωνίας, η Quizdom, ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά start-ups τεχνολογίας, πρωτοπορεί και πάλι. Τρία χρόνια μετά τη μαζική επιτυχία του παιχνιδιού γνώσεων Quizdom, που προσέλκυσε πάνω από δύο εκατομμύρια χρήστες, τα ελληνικά “μυαλά” της ομάδας εισάγουν την καινοτομία στην εκπαίδευση, συνδυάζοντάς την με την τεχνολογία και τη διασκέδαση.

Περικοπές στην εκπαίδευση Ρομά

Στα χαμόσπιτα και στις αυλές του τσιγγάνικου οικισμού της Αυλίζας στο Μενίδι υπήρξαν ημέρες που ο λόγος του μετρούσε. Του είχε ανατεθεί ο ρόλος του «διαμεσολαβητή». «Μπορούσα να μπω στα σπίτια της φυλής μου και να πω “γιατί δεν πήγε το παιδί σου σήμερα σχολείο;”» λέει. Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, όμως, ο Στράτος Αγγελόπουλος δεν μπορεί να συνεχίσει την αποστολή του.

ΕΕ: Έγκριση του nusinersen ως πρώτη θεραπεία για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) ενέκρινε την άδεια κυκλοφορίας του Nusinersen για τη θεραπεία της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας που συνδέεται με το χρωμόσωμα 5q (5q SMA). Η 5q SMA είναι η πιο συνηθισμένη μορφή της νόσου και αντιπροσωπεύει κατά προσέγγιση το 95% όλων των περιστατικών SMA.

Βρετανία: Μαθητές φόρεσαν φούστες για να κερδίσουν το δικαίωμα να φορούν σορτς στο σχολείο

Τριάντα περίπου μαθητές πήγαν την Παρασκευή στο σχολείο τους στην ακαδημία Isca στο Ντέβον της Αγγλίας με τα κεφάλια ψηλά φορώντας κοντές φούστες. Κάποιοι τις δανείστηκαν από φίλες, άλλοι από αδελφές, αναφέρει το δημοσίευμα.