Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Ένα στα δέκα παιδιά δεν έκανε κανένα εμβόλιο το 2016

Ένα στα δέκα παιδιά σε όλον τον κόσμο δεν εμβολιάστηκε το 2016 και κινδυνεύει να προσβληθεί από διφθερίτιδα, τέτανο ή κοκκύτη, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η μελέτη αυτή, σε συνεργασία με τη Unicef (το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά) αποκαλύπτει ότι 12,9 εκατομμύρια παιδιά σε σύνολο 116,6 εκατομμυρίων δεν έχουν εμβολιαστεί και επιπλέον, περίπου 6,6 εκατομμύρια παιδιά δεν έλαβαν παρά μόνο μία δόση από τις τρεις που είναι απαραίτητες για να προστατευθούν από μεταδοτικές ασθένειες.

Επικίνδυνο για τα παιδιά το μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου

Την επικινδυνότητα των αερόσακων για τα μικρά παιδιά τόνισαν οι επιστήμονες στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Trauma, Injury, Infection and Critical Care.

Μελέτη που έγινε από Ιάπωνες επιστήμονες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τοποθέτηση των παιδιών στις μπροστινές θέσεις. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών σε περίπτωση σύγκρουσης των αυτοκινήτων και άνοιγμα των αερόσακων, διατρέχουν κίνδυνο παραλυσίας ή και θανάτου.

Δημοτικά Σχολεία ν. Τρικάλων: Λιγότερα «πρωτάκια» από τη γενιά της κρίσης

Σε 6.808 ανέρχονται οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν τη νέα σχολική περίοδο κάποια τάξη του Δημοτικού Σχολείου στις σχολικές μονάδες του νομού Τρικάλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 205 μαθητές σε σχέση με πέρυσι που υπήρχαν στα Δημοτικά 7.013 μαθητές.