Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Συνεχίζουμε...


act4Greece: Δημιουργία 20 ποιοτικών δανειστικών βιβλιοθηκών σε σχολεία της Ελλάδας

Το βιβλίο αποτελεί βασικό εργαλείο πολιτισμού, εκπαίδευσης και διαμόρφωσης προσωπικοτήτων. Τα σωστά επιλεγμένα, ποιοτικά βιβλία συμβάλλουν στην προσωπική ανάπτυξη, τη δημιουργία συστήματος αξιών και εξασφαλίζουν την πολυμέρεια στη μόρφωση των νέων μαθητών.

Το act4Greece ενισχύει την πρωτοβουλία της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου (ΕΛΒΙ) για τη δημιουργία 20 Δανειστικών Βιβλιοθηκών σε ισάριθμα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 6 νομών της χώρας (Χίου, Κυκλάδων, Δράμας, Ημαθίας, Πέλλας, Δωδεκανήσου), καλύπτοντας τις ανάγκες εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας 1.676 μαθητών Δημοτικών, 655 μαθητών Γυμνασίων-Λυκείων και 235 εκπαιδευτικών ανά σχολική χρονιά.

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής / Υπερκινητικότητας (Δ.Ε.Π.Υ): Ποια είναι τα συμπτώματα και πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε;

Η Δ.Ε.Π.Υ είναι μία αναπτυξιακή διαταραχή που εμφανίζεται κατά την παιδική ηλικία και επηρεάζει την ανάπτυξη και τη λειτουργικότητα ενός παιδιού που κατά τα άλλα έχει τυπική εξέλιξη και νοημοσύνη. Μπορεί να χαρακτηρίζεται μόνο από μία ή και από όλες τις παρακάτω συμπεριφορές.

Τα βιντεοπαιχνίδια δράσης εξασθενούν τη λειτουργία του εγκεφάλου

Όσοι αγαπούν τα βιντεοπαιχνίδια δράσης δεν εξασκούν μόνο τον εγκέφαλό τους, αλλά επίσης τον εξασθενούν, σύμφωνα με καναδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Molecular Psychiatry. 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ψυχολογίας Γρεγκ Γουέστ του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ και την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής Βερονίκ Μπομπό του Πανεπιστημίου Μακ Γκιλ, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που παίζουν συχνά βιντεοπαιχνίδια δράσης έχουν μικρότερη φαιά ουσία στον ιππόκαμπο, μια ζωτική περιοχή του εγκεφάλου για τη μνήμη και για τον προσανατολισμό στο χώρο.

3D City Art: Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου παράγουν 3D ψηφιακά μοντέλα για τη διακόσμηση πόλεων

Στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό), προσπαθούμε να εμβαθύνουμε στον ψηφιακό σχεδιασμό, ως μέρος του προβλεπόμενου προγράμματος σπουδών, αλλά και αξιοποιώντας την ευελιξία που μας προσφέρουν τα προγράμματα Project και ελεύθερης ζώνης.

«Βήμα στο Σχολείο»: Πρώτα μαθήματα για δεκάδες προσφυγόπουλα

Καλοκαίρι στα θρανία για 200 προσφυγόπουλα από την Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν.

Η ΜΚΟ «Μετάδραση» υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ανήλικους από 6 ως 17 ετών. Το εγχείρημα πήρε σάρκα και οστά με την βοήθεια εθελοντών, οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ανθρώπων της οργάνωσης.

Τι βοηθά τα παιδιά να αντιμετωπίσουν καλύτερα το διαζύγιο των γονιών τους

Το διαζύγιο μέσα σε μια οικογένεια αποτελεί τη σημαντικότερη ίσως τραυματική εμπειρία για τα παιδιά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν οι γονείς δεν αντιμετωπίσουν την μεταξύ τους διαμάχη με ώριμο τρόπο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο στις ΗΠΑ κάθε χρόνο πάνω από 1,5 εκατομμύριο παιδιά βιώνουν το διαζύγιο των γονιών τους.