Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Έφηβοι ΛΟΑΤΚΙ+ και σχολικοί ψυχολόγοι στις ΗΠΑ

Σε μία Αμερική που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο μετά την εκλογή του Τραμπ, οι φωνές των μαθητών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ καλύπτονται από τις ολοένα και δυνατότερες φωνές στοιχείων που προωθούν το μίσος, την αδιαλλαξία και την μη αποδοχή του διαφορετικού. 

Νέα Ζηλανδία: Γονείς κρατούν τα παπούτσια των παιδιών τους που αυτοκτόνησαν



Η Σούζι Τέιλορ κρατά τα παπούτσια της κόρης της που αυτοκτόνησε όταν ήταν 19 ετών. Το ίδιο κάνουν και εκατοντάδες άλλοι γονείς στη Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για ένα συγκινητικό project αφύπνισης -καθώς τα ποσοστά αυτοκτονιών στη Νέα Ζηλανδία καταγράφουν ρεκόρ- με τίτλο: "The shoe project".

Οι γιατροί αποσύνδεσαν την Τζόρτζια από την μηχανική υποστήριξη πριν από έναν χρόνο. Η μητέρα της, η Σούζι, την βρήκε αναίσθητη στο γκαράζ του σπιτιού της στο Rotorua της Νέας Ζηλανδίας. Ένας ιερέας και ένας γιατρός που περνούσαν τυχαία έξω από το γκαράζ μαζί με άλλους προσπάθησαν να σώσουν την 19χρονη Τζόρτζια ήταν όμως ήδη αργά. Η ίδια ήταν αποφασισμένη να πεθάνει.

Παραχώρηση υλικού: Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πτολεμαΐδας

Η νεοϊδρυθείσα Σχολική μονάδα της Πτολεμαΐδας ζητά την παραχώρηση υλικού από σχολεία: "υλικό το οποίο είναι αχρησιμοποίητο από τις λειτουργικές και μαθητικές σας ανάγκες και συγκεκριμένα επιθυμούμε, παιδαγωγικό υλικό το οποίο μας είναι απαραίτητο για τα μαθήματα γενικής παιδείας, όσο και εργοθεραπείας, λογοθεραπείας καθώς δεν υπάρχει καθόλου εξοπλισμός για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών μας. Επιπλέον ζητούμε να παραχωρηθούν υλικά για το μάθημα της Φυσικής αγωγής και Φυσικοθεραπείας ( π.χ. μπάλες, στρώματα γυμναστικής,διάδρομοι, κορύνες κ.α.)"

Πηγή: iPaideia.gr

Κάλεσμα της Ε.Ε. προς νέους μεταφραστές

Δόθηκε χθες το σήμα εκκίνησης της φετινής έκδοσης του διαγωνισμού Juvenes Translatores («νέοι μεταφραστές» στα λατινικά), που διοργανώνει η μεταφραστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα εγγραφών για όσους θέλουν να συμμετάσχουν. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού –που διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά– είναι η 60ή επέτειος από την υπογραφή της συνθήκης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά

Ξεκινούν οι εγγραφές τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο-Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά για το διδακτικό έτος 2017-2018. Οι εγγραφές είναι δωρέαν για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (άτομα με αναπηρία, άνεργοι). Χωρίς χρηματικό αντίτιμο είναι και η συμμετοχή στην παιδική ορχήστρα εγχόρδων, στην παιδική χορωδία και στην κιθαριστική Ορχήστρα.

Στο σχολείο με το πρωινό κουδοούνι τα προσφυγόπουλα από 20 Σεπτεμβρίου

Στα θρανία των δημοτικών σχολείων από τις οκτώ το πρωί θα κάθονται φέτος τα προσφυγόπουλα - Στις 3.000 τα παιδιά που θα φοιτήσουν στην Κ. Μακεδονία

Σε πρωινά τμήματα, τις λεγόμενες «τάξεις υποδοχής» θα φοιτήσουν φέτος όσα προσφυγόπουλα πήγαν πέρυσι στο σχολείο συμμετέχοντας στο απογευματινό πρόγραμμα 14:00 - 18:00, σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη.