Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Παιδιά και χρόνος στις οθόνες.

Πολλές συζητήσεις και μελέτες έχουν ασχοληθεί με το χρόνο που περνούν τα παιδιά μπροστά στις οθόνες. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα παιδιά δεν πρέπει να περνούν πολλές ώρες μπροστά σε οθόνες. Άλλοι λένε ότι πρέπει να ασχολούνται για να αποκτήσουν δεξιότητες στην πληροφορική και την τεχνολογία γενικότερα. Και οι γονείς βρίσκονται διχασμένοι κάπου στη μέση.

Τέσσερις στους 10 μαθητές στην Γερμανία δεν γνωρίζουν τι ήταν το Άουσβιτς

Μόλις το 47% των Γερμανών μαθητών ηλικίας 14 με 16 ετών γνωρίζουν ότι το Άουσβιτς ήταν στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπως προέκυψε από έρευνα του Ινστιτούτο Korber. Οι συντάκτες της έκθεσης αποδίδουν την άγνοια στην έλλειψη εκπαίδευσης και διδασκαλίας της ιστορίας στα σχολεία.

Προσπάθεια χωρίς αποτέλεσμα

Μαθήματα μετά το σχολείο. Συμβαίνει μόνο σ’ εμάς ή υπάρχει και αλλού; Είναι απαραίτητα; Μα τόσο κακό είναι το σχολείο; Πολλά είναι τα ερωτήματα των γονέων όταν διαπιστώνουν ότι η δουλειά στο σχολείο δεν αρκεί για να καταφέρουν τα παιδιά τους να πετύχουν τους στόχους τους, που, συνήθως, είναι η συνέχιση των σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Διαγωνισμός για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών: Δες το ειδώλιο αλλιώς

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τους μικρούς του φίλους, ηλικίας 4-12 ετών, να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά απο τις 2 Οκτωβρίου 2017. Στο φετινό διαγωνισμό ταξιδεύουμε μαζί με το Κυπριακό Σανιδόμορφο Ειδώλιο της 2ης χιλιετίας π.Χ.

ΕΣΥ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ;
Είναι όντως άνθρωπος; Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει.
Θα μπορούσε να είναι αεροπλάνο;
Kάκτος ή μήπως μέλισσα;

Mobility Fair 2017 (09/10/2017)

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/ State Scholarships Foundation (ΙΚΥ) ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+, το British Council Greece στοχεύοντας στη δημιουργία εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ευκαιριών σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus Ελλάδος (Erasmus Student Network Greece) παρέχοντας εθελοντική βοήθεια σε εισερχόμενους και εξερχόμενους φοιτητές, συνδιοργανώνουν το 1ο Mobility Fair στη Θεσσαλονίκη, 

Συνέδριο: Εκπαιδευτική Ηγεσία, Αποτελεσματική Διοίκηση και Ηθικές Αξίες

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Διά Βίου Μάθησης του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής έχουν τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τις εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα Εκπαιδευτική Ηγεσία, Αποτελεσματική Διοίκηση και Ηθικές Αξίες, το οποίο θα διεξαχθεί στις 24, 25 και 26 Νοεμβρίου 2017.