Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Η κοινωνική τάξη μπορεί να επηρεάζει τη διάγνωση του Αυτισμού.

Καθώς η συχνότητα του Αυτισμού έχει αυξηθεί, μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι η πιθανότητα να διαγνωστεί κανείς με αυτή την αναπτυξιακή διαταραχή σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το κοινωνικο- οικονομικό επίπεδο. Τα παιδιά από γειτονιές με χαμηλό εισόδημα είναι λιγότερο πιθανό να διαγνωστούν με Αυτισμό σε σχέση με τα παιδιά από πλουσιότερες οικογένειες, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα (Οκτώβριος του 2017) στο American Journal of Public Health. 

Σχεδιάζοντας το Τέλος της Ζωής μου για να μην Ξεχαστώ

Το να σχεδιάσω το τέλος της ζωής μου, σε ηλικία 17 ετών, μου επέτρεψε να ζω μία ζωή που εξασφαλίζει ότι δε θα ξεχαστώ.

Είμαι 23 ετών, μια ηλικία που δε θα έπρεπε να είχα φτάσει ποτέ, αν η πρόγνωσή μου έβγαινε αληθινή. Αν και η πάθησή μου μειώνει δραστικά το προσδόκιμο της ζωής μου, η ζωή μου παραμένει φανταστική. Αν σας έλεγα όμως ότι ο λόγος που η ζωή μου είναι τόσο φανταστική είναι η ίδια μου η πάθηση, θα το πιστεύατε;

Τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για τα ΤΕΙ

Από το Ιόνιο και την Ηπειρο ξεκινάει το υπουργείο Παιδείας για να δημιουργήσει ένα νέο τοπίο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με συνεργασίες πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ερευνητικών κέντρων, χωρίς να αποκλείονται και οι συγχωνεύσεις ιδρυμάτων. Ωστόσο, η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ αντιδρά με οξύτητα στον σχεδιασμό, επικρίνοντας την ηγεσία του υπουργείου για «ψηφοθηρική προσπάθεια».

Σε σχολεία της Αθήνας προετοιμάζονται οι νέοι πρωταθλητές beatbox!

Περνώντας τις πύλες του 12ου Γυμνασίου Πετραλώνων προσπαθώ να θυμηθώ πόσα χρόνια έχω να μπω σε σχολικό χώρο (δεν είναι και τόσα πολλά τελικά, από τις περασμένες εκλογές) και σκέφτομαι ότι δεν μου έλειψε και ποτέ, -τα χρόνια του σχολείου είναι η μόνη περίοδος που δεν θα ήθελα να ξαναζήσω στη ζωή μου. 

Καταγγελίες για υποβάθμιση 11χρονου Αφγανού σημαιοφόρου ερευνά το ΥΠΠΑΙΔ

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος, κράτησε τελικά την ταμπέλα του σχολείου του κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, σε περιοχή της Δάφνης στην Αθήνα, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

Γιατί δεν πρέπει να τιμωρούμε τα παιδιά όταν λένε ψέματα;

Η ειλικρίνεια για τα μικρά παιδιά είναι μία περίεργη υπόθεση. Από τη μία τους ζητάμε να λένε πάντα την αλήθεια, από την άλλη η αλήθεια τους πολλές φορές δεν... αρέσει! Το να καταφέρει κανείς να αποτρέψει τα παιδιά να λένε ψέματα, είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Υπάρχουν άλλωστε τόσες πολλές επιρροές, από την τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια μέχρι τα βιβλία, που αποδεικνύουν ότι το ψέμα είναι ένα αναπόστπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Ακαδημία για γονείς και σεμινάρια για ...σύγχρονες γιαγιάδες

Με μια Ακαδημία για γονείς αλλά και σεμινάρια για ...σύγχρονες γιαγιάδες, το πρόγραμμα«Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο» τουΠανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διασύνδεσης Έρευνας και Κοινωνικής Πράξης, φιλοδοξεί στην όσο το δυνατόν ευρύτερη διάδοση των σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων μεταξύ των μελών των σημερινών οικογενειών.

Ο μοναδικός μαθητής στους Αρκιούς κάνει παρέλαση. Μιλούν στη HuffPost Greece η οικογένειά του και η δασκάλα του

Ντυμένος με παραδοσιακή φορεσιά και κρατώντας την ελληνική σημαία, ο μικρός Χρήστος Καμπόσος παρήλασε περήφανα ενώπιον της οικογένειάς του και των συντοπιτών του, ενώ παραστάτης ήταν η δασκάλα του, η κ. Μαρία Τσιαλέρα. Ο 9χρονος Χρήστος ζει στους Αρκιούς, πηγαίνει στην Τρίτη δημοτικού και είναι ο μοναδικός μαθητής του νησιού.

Τρία αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα ανοίγουν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες

«Τι ονειρεύεστε να κάνετε στη ζωή σας;». Να, μια ερώτηση που δύσκολα θα έθετε κανείς σε πρόσφυγες, εκτοπισμένους και μετανάστες. Οχι, διότι δεν έχουν τη λαχτάρα να σχεδιάσουν το μέλλον τους όσο εμείς οι άνθρωποι με τις τακτοποιημένες ζωές, αλλά γιατί η καθημερινή πάλη της επιβίωσης είναι τόσο σκληρή που δεν αφήνει περιθώρια επιλογών. Μερικές φορές, βέβαια, η τύχη συγκατανεύει: για μερικούς από τους νέους ανθρώπους που βρέθηκαν ξαφνικά σε συνθήκες αντίξοες χωρίς χρήματα, έχοντας διασχίσει ξηρά ή θάλασσα για να φτάσουν σε έναν ξένο τόπο, φαίνεται μια ευκαιρία στον ορίζοντα. Εβδομήντα οκτώ συνολικά πρόσφυγες νεαρής ηλικίας έγιναν δεκτοί στο πρόγραμμα υποτροφιών «Education Unites: From Camp to Campus», που ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που οργανώνει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης - Anatolia College, το Deree - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και το Perrotis College - Αμερικανική Γεωργική Σχολή.