Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Υπάρχει σωστός τρόπος για να μαλώνετε μπροστά στα παιδιά σας.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα δεν πειράζει να ακούνε τους γονείς τους να μαλώνουν εφόσον χειρίζονται τις διαφορές με εποικοδομητικό τρόπο. Η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου της Arizona, Olena Kopystynska, μελέτησε το πώς ο τρόπος που χειρίζονται οι γονείς τις μεταξύ τους διαφωνίες/ συγκρούσεις επηρεάζει το γονεϊκό τους στυλ και πόσο συναισθηματικά ασφαλή νιώθουν τα παιδιά αφού γίνουν μάρτυρες τέτοιων συμβάντων. 

XENIUSnet: Ψηφιακά μαθήματα σε παιδιά πρόσφυγες- Πρωτοβουλία από 16χρονη μαθήτρια Λυκείου

Μία νεαρή μαθήτρια της Β λυκείου ανοίγει ένα παράθυρο επικοινωνίας και γνώσης για τα παιδιά πρόσφυγες τα οποία ζούν και εκπαιδεύονται στην Ελλάδα.

Δημιούργησε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προσφέρει υποστήριξη στην τυπική και την άτυπη εκπαίδευση νεο-εισερχόμενων προσφύγων στην Ελλάδα με στόχο την επιτάχυνση και βελτίωση της διαδικασίας ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία.

16χρονη βγήκε πρώτη σε τουρνουά γκολφ στις ΗΠΑ αλλά δεν της έδωσαν το κύπελλο επειδή είναι κορίτσι

Μία 16χρονη από τη Μασαχουσέτη που κατέκτησε την 1η θέση σε πολιτειακό τουρνουά γκολφ πριν από μερικές μέρες αλλά δεν της έδωσαν το τρόπαιο και της στέρησαν την ευκαιρία να συμμετάσχει στο εθνικό πρωτάθλημα γυμνασίων επειδή είναι κορίτσι. 

Ίδρυμα Naji Cherfan: Βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά

Μια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά, με καθαρά φιλανθρωπικό στόχο, παρουσιάζει το Ίδρυμα Naji Cherfan (Naji Cherfan Foundation - NCF) στις 20 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Στο κοντσέρτο, που έχει τίτλο «Άφησε το φως σου να λάμψει» τραγουδά η διεθνής ελληνίδα μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας, η οποία θέτει τη φωνή και την ερμηνεία της στην υπηρεσία των παιδιών.

Δημήτρης Μπασλάμ: «…Την ελπίδα, στα μικρά παιδιά, τη δίνουμε και την παίρνουμε εμείς οι γονείς…»

Εμπνευστής, δημιουργός και σκηνοθέτης της εξαιρετικά επιτυχημένης ιστορίας ενός διάσημου λαγού - σεφ, που αντιμετωπίζει αναπάντεχα προβλήματα με τη διατροφή του, και όχι μόνο, και κάνει μια απίθανη διαδρομή μέχρι να βρει το περίφημο «κάτι άλλο» από τη συνταγή ενός πελεκάνου - γιατρού από το Μεξικό, ο μουσικός και συγγραφέας παραμυθιών, Δημήτρης Μπασλάμ, μας μιλά για την παράσταση «Ο Αγησίλαγος».

Παρωχημένο το ελληνικό εκπαιδευτικό μοντέλο

Μην κατηγορείς απλά τον δάσκαλο όταν ένα σύστημα αποτυγχάνει, λέει στη δεύτερη μεγάλη έκθεσή της για την εκπαίδευση η UNESCO, που αναζητά την ερμηνεία της λέξης «λογοδοσία» σε 26 χώρες ανά τον κόσμο, επιλέγοντάς τες με διαφορετικά κριτήρια. Μοζαμβίκη, Βραζιλία και Ην. Βασίλειο ήταν οι χώρες (κέντρα τριών ηπείρων) στις οποίες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μιας έκθεσης που αποτελεί παγκόσμιο γεγονός και στην οποία η χώρα μας «κερδίζει» για μια ακόμη φορά την... αρνητική βαθμολογία.

Όταν το παρελθόν παιδεύει...Η παιδαγωγική διάσταση του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Θεωρητικά ο οπαδός ενός πρωτόγονου ωφελιμισμού θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς αφορά το παρόν ή το μέλλον και ότι γνώσεις γύρω από το παρελθόν και την εξέλιξή του είναι απώλεια πολύτιμου για άλλα πεδία μάθησης χρόνου. Δεν είναι, άλλωστε, λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η παιδεία πρέπει να οδηγεί σε κάτι πρακτικό, σε χειροπιαστές δεξιότητες. Ότι πρέπει να έχει εφαρμογές στην καθημερινότητα, να είναι χρηστική και να λειτουργεί ως εργαλείο «επίλυσης προβλημάτων».

Άποψη: Χωρισμένοι γονείς, ευτυχισμένα παιδιά

Η απόφαση του δικαστή που όρισε συνεπιμέλεια -από κοινού, κι από τους δύο γονείς- κινείται πέρα από στερεότυπα και πολιτισμικές παραδόσεις. Αλλά καμία απόφαση, όσο πρωτοπόρα κι αν είναι, δεν μπορεί να προσφέρει ισορροπία και γαλήνη σε ένα παιδί αν οι γονείς δεν βάλουν τα όπλα στη φαρέτρα.

Οι επιστήμονες εξηγούν: Γιατί οι έφηβοι πρέπει να πηγαίνουν σχολείο μετά τις 10 το πρωί

Οι επιστήμονες έχουν καταφέρει το τελευταίο διάστημα να ξεκινήσουν μία… «επανάσταση του ύπνου», καθώς απέδειξαν πως ούτε λίγο ούτε πολύ οι έφηβοιπρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο μετά τις 10 το πρωί.