Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Προγράμματα (για γονείς) που βελτιώνουν τα συμπτώματα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής με Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ) σε παιδιά.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, ένα πρόγραμμα που εστιάζει στην ενδυνάμωση των γονεων και στην απόκτηση κατάλληλων δεξιοτήτων βελτιώνει και τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ σε παιδιά 3-8 ετών. 

«Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ήδη ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει θετική επίδραση στις συμπεριφορικές δυσκολίες/προβλήματα των μικρών παιδιών» αναφέρει η Desiree W. Murray που συμμετείχε στην έρευνα στο Frank Porter Graham Child Development Institute στο Πανεπιστήμιο της North Carolina στο Chapel Hill. «Αυτή η νέα έρευνα παρέχει νέες αποδείξεις που εστιάζουν στην αποτελεσματικότητα του προγράμματος όσο αφορά τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ». 

Η δύσκολη μάχη με τη διαταραχή προσοχής

«Στο σχολείο ήμουν πάντοτε μια μέτρια μαθήτρια με επαναστατικές τάσεις. Από μικρή θυμάμαι να με αποκαλούν «έξυπνη, αλλά τεμπέλα». Στόχους δεν έθετα ποτέ, ούτε σκεφτόμουν το μέλλον. Με ενδιέφερε μόνο το παρόν. Πριν από δύο χρόνια, ανακάλυψα τι ήταν αυτό που επηρέαζε αρνητικά την καθημερινότητά μου».

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές σχολείων στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου Νοέμβριος 2017

«Ο Κύκλος του Νερού».
Εκπαιδευτική παρουσίαση για παιδιά Δημοτικού. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από εικόνες και βίντεο με απλό και εύκολο τρόπο τον κύκλο του νερού, τη σημασία που έχει το νερό στη ζωή μας, αλλά και γιατί δεν πρέπει να το σπαταλάμε.

Εγκαινιάστηκε Κέντρο Θεραπείας Τραύματος για κακοποιημένα παιδιά στη Βέροια

Το Κέντρο Θεραπείας Τραύματος “Ιωάννης Κούσιος”, μία νέα δομή της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με πεδίο δράσης την προστασία και τη φροντίδα παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο, εγκαινιάστηκε σήμερα στη Βέροια από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου.

Αυξάνεται η παιδική επιθετικότητα -Οδηγίες σε γονείς

Τάση αύξησης παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά της παιδικής επιθετικότητας, γεγονός που αποδίδεται από τους ειδικούς στην οικονομική κρίση, την αλλαγή της δομής της οικογένειας, τον τρόπο που μεγαλώνουν και εκπαιδεύονται τα παιδιά, αλλά και τις αυξημένες απαιτήσεις από την κοινωνία.

Κάθε πέρυσι και... καλύτερα στις υιοθεσίες

Σε «ελεύθερη πτώση» είναι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των υιοθεσιών που διενεργούνται στη χώρα μας. Το 2016 οι υιοθεσίες στην Ελλάδα εμφάνισαν νέο αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας, γεγονός που μπορεί να συνδεθεί και με τη διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση των πολιτών. Σύμφωνα με την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το 2016 διενεργήθηκαν 221 πράξεις υιοθεσίας στην Ελλάδα, έναντι 271 το 2015, παρουσιάζοντας μείωση της τάξεως του 18,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τη δεκαετία 2007-2016, η χρονιά με τις περισσότερες υιοθεσίες ήταν το 2012 όταν διενεργήθηκαν 543 σχετικές πράξεις στην Ελλάδα. Εκτοτε, η πορεία των υιοθεσιών είναι σταθερά πτωτική.

Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια

Ενα ακόμη σχολείο της Αττικής ομόρφυνε την περασμένη Δευτέρα με τη δράση Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια - Ομορφαίνουμε τις Γειτονιές μας που πραγματοποίησαν τα OK! Anytime Markets σε συνεργασία με την Urban Act.

Επίθεση στο σπίτι του Αμίρ που είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Επίθεση στο σπίτι του Αμίρ, του 11χρονου Αφγανού, που είχε κληρωθεί να κρατήσει τη σημαία του σχολείου του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, έκαναν άγνωστοι τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Εξετάσεις μόνο σε 4 μαθήματα για το απολυτήριο λυκείου

Πρόταση να εξεταστούν το καλοκαίρι του 2018 μόνο σε τέσσερα μαθήματα οι μαθητές της Γ' τάξης του Λυκείου στα απολυτήρια διαγωνίσματά τους έχει στα χέρια του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.