Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Γιατί ένα ντουζ είναι κάτι τόσο σημαντικό για τον γιο μου που έχει Αυτισμό και Διαταραχή Αισθητηριακής Επεξεργασίας.

Ο γιος μου είναι γενναίος. Σήμερα έκανε ντουζ. Ένα κανονικό ντουζ. Έβρεξε και το κεφάλι του. Με το νερό να βγαίνει από την μπαταρία του ντουζ. Ζεστό νερό, όχι κρύο. Ένα πλήρες, παραδοσιακό ντουζ κάτω από το νερό, για σώμα και κεφάλι. Είναι 8 ετών. Φανταστείτε να είστε στους καταρράκτες του Νιαγάρα. Οι καταρράκτες σας κουφαίνουν καθώς τους πλησιάζετε, για αυτό και κλείνετε τα αυτιά σας. Η πίεση, όπως και στο αεροπλάνο, σας κάνει να νιώθετε τα τύμπανα των αυτιών σας έτοιμα να εκραγούν. Το νερό πέφτει επάνω σας τόσο γρήγορα και ορμητικά που το νιώθετε σαν καρφίτσες στο δέρμα σας. Η αδρεναλίνη σας αυξάνεται. Είναι εκπληκτικό το πόσο κοντά βρίσκεστε σε κάτι τόσο θανατηφόρο, τόσο δυνατό. Φοβάστε, αλλά είστε και ενθουσιασμένος. Το σκάφος πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά και ξαφνικά συνειδητοποιεί ότι δεν έχει τον έλεγχο. Πηγαίνετε κατευθείαν επάνω στους καταρράκτες. Πώς θα επιβιώσετε; Σίγουρα θα σας σκοτώσει. Το σκάφος σας θα γίνει χίλια δυο κομμάτια. Ο πανικός εμφανίζεται. Ο φόβος σε κατακυριεύει και σε πνίγει. Τι θα κάνεις; Θα πηδήξεις και θα προσπαθήσεις να κολυμπήσεις; Θα παγιδευτείς σε κάποιο ρεύμα και θα σε τραβήξει κάτω. Υπάρχει κάτι που μπορείς πραγματικά να κάνεις; Μένουν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι η βάρκα σου να χτυπήσει στους καταρράκτες και να πεθάνεις. Και τώρα;

Κομισιόν: Πρόκληση η εκπαιδευτική ανισότητα στην Ευρώπη

Η έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης της Επιτροπής για το 2017, η οποία δημοσιεύθηκε στις 9/11, δείχνει ότι τα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα γίνονται συνεχώς αποτελεσματικότερα και με λιγότερους αποκλεισμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Ωστόσο, επιβεβαιώνει επίσης ότι το μορφωτικό επίπεδο των μαθητών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρό τους.

Δράσεις και εκδηλώσεις στα σχολεία για την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πρόκειται να υλοποιήσει μία σειρά εκδηλώσεων-δράσεων που σκοπό έχουν, αφενός, να ευαισθητοποιήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και το σύνολο της κοινωνίας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση και, αφετέρου, να αναδείξουν καλές πρακτικές στο πεδίο της ειδικής αγωγής και της ενταξιακής εκπαίδευσης.

Πότε και πώς οι μαθητές απαλλάσσονται από συγκεκριμένα μαθήματα

Στο Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης του υπουργείου Παιδείας «Για τη φοίτηση στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» προσδιορίζονται οι περιπτώσεις και οι όροι που μπορεί να απαλλάσσονται μαθητές από την ενεργό συμμετοχή σε μαθήματα.

"Διαγωγή μεμπτή" φέρνει το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία

Το μέτρο του χαρακτηρισμού της διαγωγής των μαθητών που κατάργησε τον περασμένο Μάρτιο επαναφέρει το υπουργείο, σε ακόμα ένα νέο σχέδιο αλλαγών που φέρνει για την Παιδεία.

Μικροί μαθητές των Τρικάλων στην παραγωγή τσίπουρου

Ένα διαφορετικό μάθημα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του 14ου Δημοτικού σχολείου Φλαμουλίου και των Καρυών στο Παραδοσιακό αποστακτήριο του Αποστόλη Σπυρόπουλου στο Φλαμουλάκι.

ΣΥΝΕΔ: Αναγνώριση του ρόλου των σκύλων για τους διαβητικούς

Την θεσμική αναγνώριση του θεραπευτικού ρόλου των σκύλων στη ζωή των διαβητικών, ζητάει ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών.

Σύμφωνα με το σύλλογο: «Σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου όπως στην Αμερική, Καναδά αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία έχει αναγνωριστεί η σημασία της συνοδείας εκπαιδευμένων σκύλων, ώστε να αναγνωρίζουν τις καταστάσεις υπογλυκαιμίας ή υπεργλυκαιμίας των διαβητικών φίλων τους. Για άλλη μια φορά οι σκύλοι αποδεικνύεται ότι δεν δρουν μόνο θεραπευτικά αλλά και διαγνωστικά αφού μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης μπορούν να αναγνωρίσουν επικίνδυνες καταστάσεις και να σώσουν ανθρώπους.

Κοσμοπολίτισσες νταντάδες δίνουν λύσεις

Η γέννηση του Ορφέα πλημμύρισε τους γονείς του με χαρά. Γρήγορα, όμως, η Δάφνη και ο Νίκος ήρθαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη πραγματικότητα. «Χρειαζόμασταν μια νταντά, αλλά δεν είχαμε αρκετά χρήματα γι’ αυτό», διηγείται στην «Κ» ο Νίκος Αϊβατζίδης, καθηγητής μουσικής και ιδρυτικό μέλος της ταξιδιωτικής κοινότητας Greekly. Στη Νάντη της Γαλλίας, η 19χρονη Cécile Graland, φοιτήτρια Παιδαγωγικής, αναζητούσε μια απασχόληση για τους μήνες των διακοπών της. «Δεν ήθελα να μείνω σπίτι ξοδεύοντας άσκοπα τον χρόνο μου».

Συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη μαθητών- γονέων στην Καλαμαριά

Ένα «χέρι» συμβουλευτικής υποστήριξης σε παιδιά και γονείς, άρχισε και φέτος να παρέχει ο Δήμος Καλαμαριάς , μέσα από τη λειτουργία του Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης που ήδη ξεκίνησε τη λειτουργία του, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί η διοίκηση του Δήμου.