Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Κατασκευή: χριστουγεννιάτικα στολίδια



«Dyslexie»: Η γραμματοσειρά που διευκολύνει τα δυσλεκτικά άτομα στην ανάγνωση

Ο Κρίστιαν Μπόερ πάντα δυσκολευόταν στην ανάγνωση. Όταν αντίκριζε το κείμενο μίας σελίδας, τα γράμματα στριφογύριζαν και μπερδεύονταν μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ακατανόητο χάος. Μέχρι που η μητέρα του άκουσε τον πατέρα του να μιλάει με έναν δάσκαλο για την δυσλεξία και τότε συνειδητοποίησε γιατί ο γιος της δυσκολευόταν τόσο.

Δωρεάν βιβλία για παιδιά με το πάτημα ενός κουμπιού

Ένα αυτόματο μηχάνημα που βγάζει... βιβλία, και μάλιστα εντελώς δωρεάν, εγκατέστησε η αεροπορική εταιρεία JetBlue στο Χιούστον των ΗΠΑ, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας της για την προώθηση της φιλαναγνωσίας στα παιδιά.

Πότε τα παιχνίδια «μπλοκάρουν» τη δημιουργικότητα και τη χαρά των παιδιών

Τα παιχνίδια είναι οι καλύτεροι φίλοι, αλλά και οι χειρότεροι εχθροί των παιδιών καθώς, όπως απέδειξε επιστημονική έρευνα, όταν ένα παιδί περιβάλλεται από πολλά αδυνατεί να τα εκτιμήσει και να συγκεντρώσει την προσοχή του, με συνέπεια να μειώνεται η δημιουργικότητα και η χαρά του.

Ανώδυνα και με βεβαιότητα-Πόσο εύκολη και αξιόπιστη είναι η οφθαλμολογική εξέταση σε βρέφη και παιδιά

Παρότι οι περισσότεροι γονείς νομίζουν ότι ο οφθαλμολογικός έλεγχος στα βρέφη είναι δύσκολο να γίνει η πραγματικότητα είναι ότι αυτή μπορεί να γίνει εύκολα, ανώδυνα και με απόλυτη βεβαιότητα αρκεί να γίνει από ειδικό παιδοφθαλμίατρο.

Τα παιδιά στο στόχαστρο των εταιρειών τεχνολογίας

Εφαρμογές μηνυμάτων ειδικές για παιδιά, υπολογιστές στα σχολεία: οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Facebook και η Google προσπαθούν να εξοικειώσουν από μικρή ηλικία τα παιδιά στα προϊόντα τους, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των οργανώσεων προστασίας των παιδιών.

Τα βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Με την απονομή των Βραβείων στα διαγωνιστικά τμήματα ολοκληρώθηκε χτες το βράδυ, σε μια εντυπωσιακή τελετή λήξης στο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο Ηλείας, το επετειακό 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. 

Θολό το μέλλον των σχολικών συμβούλων

Ερωτήματα εγείρει η ανάρτηση στο myschool, το πληροφοριακό σύστημα σχολικών μονάδων και διοικητικών δομών εκπαίδευσης, δίπλα στο όνομα των νυν σχολικών συμβούλων ότι η θητεία τους ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2017. Σχολικοί σύμβουλοι έκαναν λόγο χθες στην «Κ» για «εν κρυπτώ θάνατο» του θεσμού διά χειρός Γαβρόγλου. Η ισχύουσα ρύθμιση που ψηφίσθηκε επί υπουργίας Ν. Φίλη (άρθρο 39 παρ. 2 στον νόμο 4403/2016) παρατείνει τη θητεία των σχολικών συμβούλων έως την επιλογή των καινούργιων.