Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Κατασκευή: Χιονάνθρωπος



Γαλλία: Απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία

Από τον προσεχή Σεπτέμβριο, η Γαλλία προχωρά στην απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία του δημοτικού και του γυμνασίου, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας της χώρας.

Ο Ζαν Μισέλ Μπλανκιέ, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή που υπήρχε ωςπρόταση στο εκλογικό μανιφέστο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρον, θα ενθαρρύνει τους μαθητές να δραστηριοποιούνται έξω απότις σχολικές αίθουσες στη διάρκεια του διαλείμματος ενώ παράλληλα θα καταπολεμήσει φαινόμενα διαδικτυακού εκφοβισμού.

Σχολεία, δύο γενιές χωρίς αξιολόγηση

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 ο νυν ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, μαθηματικός Ιωάννης Χαΐνης, δίδασκε Μαθηματικά και Φυσική σε Γυμνάσιο των Φιλιατρών Μεσσηνίας. Ηταν Νοέμβριος όταν ο «γενικός επιθεωρητής των Καλαμών», φιλόλογος στην ειδικότητα, επισκέφθηκε το σχολείο του κ. Χαΐνη για επιθεώρηση των καθηγητών. Εκείνη την ημέρα έτυχε να παρακολουθήσει το μάθημα του κ. Χαΐνη στη Φυσική, για τα συγκοινωνούντα δοχεία. Ωστόσο, στην έκθεση αξιολόγησης που συνέταξε αργότερα, ο γενικός επιθεωρητής μίλησε για τα τριχοειδή φαινόμενα, που διδάσκονταν τον Απρίλιο... Τι είχε συμβεί, λοιπόν, εκείνη την ημέρα του Νοεμβρίου; Η διήγηση του κ. Χαΐνη στην «Κ» είναι απολαυστική: «Τότε στην Ελλάδα δεν υπήρχαν πολλοί μαθηματικοί και φυσικοί. Γι’ αυτό και εγώ δίδασκα όχι μόνο Μαθηματικά αλλά και Φυσική. Από την άλλη, γενικοί επιθεωρητές γίνονταν μόνο φιλόλογοι. Ετσι, ο εν λόγω είχε πέντε-έξι εκθέσεις αξιολόγησης γραμμένες από έμπειρους μαθηματικούς και φυσικούς και τις “χρησιμοποιούσε” σε κάθε αξιολόγηση εκπαιδευτικού. Ετσι για μένα διάλεξε μια έκθεση που περιέγραφε τη διδασκαλία ενός καθηγητή πάνω στα τριχοειδή φαινόμενα»!

Η σημασία των προϊόντων ολικής άλεσης για τα παιδιά

Η κατανάλωση προϊόντων δημητριακών ολικής άλεσης, έναντι των αντίστοιχων επεξεργασμένων, αποτελεί μια συνήθεια που αναβαθμίζει την ποιότητα της διατροφής και συνδέεται με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Τουρνουά αγάπης για τα παιδιά της Μάνδρας

Mια σπουδαία πρωτοβουλία πήρε το Eugenios Gerards Soccer Camp που πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα τουρνουά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Βούλα με στόχο να συγκεντρωθούν παιχνίδια και μπάλες για τα παιδιά της Μάνδρας.

Η συμμετοχή στο camp στο οποίο θα λάβουν μέρος κορυφαίοι προπονητές απ' όλες τις ακαδημίες θα είναι δωρεάν με μοναδική υποχρέωση των συμμετεχόντων να πάνε μια μπάλα ή ένα παιχνίδι που εν συνεχεία θα δοθεί στα παιδιά της Μάνδρας.

Παιδιά και διαδίκτυο: Οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν (infographic)

Παρά την εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά - ένας στους τρεις χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως είναι παιδί - δεν γίνεται τίποτε για να προστατευθούν από τους κινδύνους του ψηφιακού κόσμου και ν' αυξήσουν την πρόσβασή τους σε ασφαλές διαδικτυακό περιεχόμενο, υπογραμμίζει η UNICEF στην κορυφαία έκθεσή της που δημοσιεύεται σήμερα.

Οι τάσεις του 2018 στην αναζήτηση φροντίδας για την οικογένεια

Κάθε χρονιά που περνάει όλο και περισσότερα νοικοκυριά επιλέγουν τον online τρόπο αναζήτησης για να βρουν επαγγελματίες που θα διευκολύνουν την ζωή της οικογένειάς τους: babysitters, παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γηροκόμους και οικιακές βοηθούς. Ποια είναι τα κριτήρια των οικογενειών, ποιες οι προτιμήσεις τους και ποιο το προφίλ των επαγγελματιών; Δείτε τα συμπεράσματα της έρευνας, που βασίστηκε σε δείγμα 100.000 εγγεγραμμένων μελών της Nannuka για τα έτη 2016- 2017, πάνω στα οποία στηρίζονται οι τάσεις που θα επικρατήσουν το 2018. Τι αλλάζει στην αναζήτηση φροντίδας από τα ελληνικά νοικοκυριά;

Δωρεάν μαθήματα αγγλικών για παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Τμήμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας (5μηνης διάρκειας) πρόκειται να λειτουργήσει στην Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27, Τηλ. 2313318572). Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 7 χρονών, (μέχρι 12 άτομα).

Μέσα από διαδικασίες ευχάριστες, όπως ζωγραφική, μουσική και παιχνίδι θα γίνει η προσέγγιση στην αγγλική γλώσσα, χωρίς γραφή. Τα παιδιά θα μάθουν τους αριθμούς, τα χρώματα, τα σημεία του προσώπου και όχι μόνο.

Δημοτικό Σχολείο Γερακαριου – Μαθήματα ευθύνης και εθελοντισμού από τους μαθητές

Συνεχίζουν τα μαθήματα ανθρωπιάς από τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι μαζεύουν πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό. Πιστά στο καθήκον τους, με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και χωρίς την παραμικρή υποχρέωση, παρά μόνο με την παρότρυνση των ευσυνείδητων εκπαιδευτικών τους μαζεύουν κάθε χρόνο καπάκια, για την εκστρατεία του Ionian, ‘’Όλοι μαζί μια αγκαλιά’’, από νερά και αναψυκτικά που κατανάλωναν στα σπίτια τους και τα έφεραν στο σχολείο τους.

Μαθήματα κινηματογράφου και ζωής

«Αν θέλει κάποιος να δει πώς γεφυρώνονται ηλικίες, διαφορετικότητες, αντιφάσεις και κοινωνικές αντιξοότητες, επιβάλλεται να παρακολουθήσει το ένα και μόνο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους στον Πύργο. Η διάχυσή του στην κοινωνία της πόλης και η ακτινοβολία του στο διεθνές κοινό και σε όλον τον κόσμο το καθιστούν έναν από τους πιο χρήσιμους και δημιουργικούς θεσμούς της χώρας και πέρα από αυτήν...

ΑΡΣΙΣ: Σεμινάριο εκπαίδευσης για υποψήφιους ανάδοχους γονείς

Η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν σεμινάριο εκπαίδευσης για υποψήφιους ανάδοχους γονείς στα πλαίσια του προγράμματος ELFO για την προώθηση του θεσμού της αναδοχής.