Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ένα βιβλίο συνταγών για παιδιά που δεν τρώνε το φαγητό τους

Οι εκδόσεις Stergiou προχωρούν στην παρουσίαση ενός νέου βιβλίου αφιερωμένο στους γονείς που αντιμετωπίζουν δύσκολα παιδιά στο φαγητό.

Μία βραβευμένη σεφ και δύο εξειδικευμένοι γιατροί έγραψαν το βιβλίο "Λιχουδιές και Μυστικά για Παιδιά που δεν Τρώνε", το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά και αγγλικά, σε Ελλάδα και εξωτερικό, από τις εκδόσεις Stergiou.

Η διεθνούς φήμης σεφ Ρένα της Φτελιάς έχει ετοιμάσει συνταγές που διεγείρουν το αντανακλαστικό της όρεξης και της επιβράβευσης.

Ο καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου ΑθηνώνΠαύλος Σακκάς εξηγεί το ψυχολογικό υπόβαθρο των "κακόφαγων" παιδιών, το οποίο μπορεί να είναι αθώο, αλλά σε ένα όχι και τόσο μικρό ποσοστό μπορεί να κρύβει ψυχογενή ανορεξία που μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο. Επίσης, δίνει συμβουλές προς τους γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον, ενώ σχολιάζει μια πραγματική ιστορία, η οποία περιλαμβάνεται στο βιβλίο. 

Ο παιδίατρος Γιώργος Μουστάκας "σπάει" τους μύθους για τις λεγόμενες "καλές" και "κακές" τροφές και δίνει συμβουλές στους γονείς για το πώς μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους να αγαπήσουν το φαγητό.

Ομιλητές στην παρουσίαση, επίσης, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Γιώργος Φλωρεντής.

Η παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή,23 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Πηγή: capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου