Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ψαλίδια στην τάξη ή Δημιουργώντας στους εαυτούς μας ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Πολλές φορές μέσα στην τάξη είναι σαν να χάνουμε την κοινή λογική μας (πόσο να αντέξει κανείς άλλωστε). Και ενώ είμαστε έξυπνοι, πρακτικοί και λογικοί άνθρωποι, κάνουμε «χαζά» λαθάκια που μας προκαλούν δυστυχώς τεράστιους πονοκεφάλους. 

Χθες η μέρα είχε εικαστικά. Όλα τα πιτσιρίκια της Α’ Δημοτικού ήταν από το πρωί σε μια τελείως παλαβή κατάσταση (ίσως φταίνε οι αντιφθειρικές λοσιών που τις τελευταίες ημέρες καταναλώνονται σε τόνους, χωρίς κανένα αποτέλεσμα). Ο δάσκαλος των εικαστικών είναι ένα νεαρό παλικάρι ήπιων τόνων. Γλυκομίλητος και ήρεμος. Με πίστη στα παιδιά και τις ικανότητές τους. Με αγάπη για την τέχνη και μια βαθιά επιθυμία να φέρει τους λιλιπούτειους μπελάδες κοντά της.  

Ποτέ θα διεξαχθούν φέτος οι πανελλήνιες. Όλες οι αλλαγές

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, μεταξύ 4 και 8 του μήνα, θα αρχίσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας.

Όπως φαίνεται, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να αφήσει μία εβδομάδα από την ολοκλήρωση των απολυτηρίων εξετάσεων στη Γ′ τάξη του Λυκείου, μέχρι την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων τον Ιούνιο, ώστε οι υποψήφιοι να κάνουν τις τελικές επαναλήψεις στα μαθήματά τους.

Ανοίγει πόρτα εξόδου το 40% των αξιολογημένων καθηγητών

Μεγάλη φυγή εκπαιδευτικών καταγράφεται το τελευταίο διάστημα από τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία (ΠΠΣ) της χώρας. Ο λόγος είναι ότι ολοκληρώνεται η πενταετής θητεία των 400 εκπαιδευτικών που τα στελέχωσαν πρώτοι, το 2013, και υπάρχει αβεβαιότητα για την οργανική τους θέση. Ηδη, υπολογίζεται ότι περί το 40% των υψηλών προσόντων εκπαιδευτικών έχει ανοίξει την πόρτα της εξόδου.

Θα αναπτύξουν ηλεκτρονικά παιχνίδια οικολογικής συνείδησης

Ηλεκτρονικά παιχνίδια και Εργαλεία Διαμόρφωσης Οικολογικής Συνείδησης, ιδιαίτερα για τη Θαλάσσια Ρύπανση,θα αναπτυχθούν και θα χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε σχολεία, στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενου από το Erasmus + έργου. Επικεφαλής του έργου είναι το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με έξι άλλους Οργανισμούς από τέσσερις διαφορετικές χώρες.

Συσσώρευση λίπους στην κοιλιά: Ανησυχητική για τα παιδιά

Όλο και περισσότερα παιδιά παρουσιάζουν συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Αυτό προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες αφού όπως λένε το υπερβολικό λίπος προκαλεί αλλοιώσεις στο συκώτι των παιδιών και ευθύνεται για την εμφάνιση ασθενειών όπως λιπώδης ηπατίτιδα, κίρρωση ήπατος ακόμα και καρκίνο.

Unicef: 5.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο της Υεμένης

Η Unicef δημοσιοποίησε σοκαριστικά στοιχεία για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Υεμένη, όπου περισσότερα από 5.000 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί στις εχθροπραξίες και 1,8 εκατομμύρια υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό.

Μπριτζ: Κάτι νέο στα σχολεία

Κάτι νέο ήρθε φέτος στα σχολεία της Λάρισας και αυτό είναι το μάθημα του μπριτζ που από προχθές μπήκε στη ζωή των μαθητών των Δημοτικών και των Γυμνασίων της πόλης αφού έγινε το πρώτο μάθημα στην αίθουσα του «Μύλου του Παππά» υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων.

«Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά και ένα νέο ξεκίνημα για το άθλημα», μας λέει η πρόεδρος του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας Κατερίνα Αβρανά που ανέλαβε να υλοποιήσει το πρόγραμμα που έγινε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και συνέχισε: «Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν πολύ μεγάλη και μας χαροποίησε ενώ ήρθαν και γονείς που ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά το έργο μας».

Με προσκλήσεις σε σχολεία ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τον τελικό Κυπέλλου μπάσκετ στα «Δυο Αοράκια» του Ηρακλείου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ (17/2) και η ΕΟΚ αποφάσισε να δώσει σε κάθε ομάδα από 30 προσκλήσεις, ενώ τα εισιτήρια θα μοιραστούν σε σχολεία. Επομένως, η Ομοσπονδία δεν θέλει οπαδούς των δυο ομάδων, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος επεισοδίων.

Τι είναι η «Λευκή εβδομάδα» με κλειστά σχολεία που προτείνουν οι ξενοδόχοι

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) επαναφέρει στο προσκήνιο το αίτημα της να θεσπιστεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, να κλείνουν τα σχολεία λίγες μέρες κατά τη χειμερινή περίοδο, σε έναν θεσμό που έχει ονομαστεί «Λευκή Εβδομάδα».

Στα σχολεία το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα «e-Drive Academy» που αποτελεί τον πυρήνα της εκπαιδευτικής ύλης για το μάθημα της κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας που θα διδάσκεται στα σχολεία. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη στόχος είναι η εφαρμογή του προγράμματος να γίνει σε όλα τα σχολεία από την επόμενη χρονιά, ενώ προανήγγειλε την κατάθεση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα το ν/σ για τις Μεταφορές.