Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

7 φράσεις κλειδιά της Μοντεσσοριανής Αγωγής που πρέπει να χρησιμοποιούμε όλοι.

Είναι πολύ δύσκολο να εκφράσεις με λίγα λόγια την Μοντεσσοριανή Αγωγή, καθώς πρόκειται για μια φιλοσοφία σχετικά με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη του παιδιού που φτάνει πολύ βαθιά. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος να βλέπεις τον κόσμο. Ίσως ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να σχηματίσει κανείς μια ιδέα σχετικά με το τι είναι Μοντεσσοριανή Αγωγή είναι να προσέξει τη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι δάσκαλοί της. 

Ημερίδα ευαισθητοποίησης για την εκπαίδευση στις φυλακές

Η ευρωπαϊκή εμπειρία που αποκόμισαν εκπαιδευτές από το ταξίδι τους σε σχολεία φυλακών του Βελγίου, αλλά και ευρύτερος προβληματισμός για την εκπαίδευση στις φυλακές είναι το αντικείμενο ημερίδας ευαισθητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και στις ώρες 5-8.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ.

UNICEF: Οργισμένη κενή δήλωση για τα παιδιά της ανατολικής Γούτα

Η UNICEF εξέδωσε σήμερα μια κενή «δήλωση» για να εκφράσει την οργή του για τις μαζικές απώλειες παιδιών στον πολιορκούμενο θύλακα της ανατολικής Γούτα και στη γειτονική Δαμασκό, στη Συρία.

«Καμία λέξη δεν θα φέρει δικαιοσύνη για τα παιδιά που σκοτώθηκαν, τις μητέρες τους, τους πατεράδες τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα», ξεκινά το δελτίο Τύπου του περιφερειακού διευθυντή της UNICEF, Γκέερτ Καπελέρε.

Προβληματισμός ΚΕΕΛΠΝΟ για ιλαρά. «Δεν κινδυνεύουν μόνο τα παιδιά. Οι ενήλικες νοσούν σοβαρότερα»

Δεν κρύβει την ανησυχία του για την πορεία που καταγράφει η επιδημία της ιλαράς στη χώρα μας, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ο οποίος επισημαίνει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ότι «η επιδημία δεν φαίνεται να σταματάει καθώς υπάρχουν θύλακες του πληθυσμού με ανεπαρκή εμβολιαστική κάλυψη».

Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου στο πάρκο «Σταύρος Νιάρχος»

Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου για ενήλικες αλλά και για παιδιά άνω των 10 ετών διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο ομώνυμο πάρκο την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου (10 - 2 μ.μ.). 

Βόλος: Ρεκόρ εγγραφών για μαθήματα Αστρονομίας

Ένα νέο ρεκόρ εγγραφών για τη σπουδή του μαθήματος της Αστρονομίας σημειώθηκε φέτος στη Σχολή Αστρονομίας, που λειτουργεί στον Βόλο, εδώ και 8 χρόνια, από το 2011.

Οι μαθητές της Σχολής ξεπέρασαν τους 300 και αποτελούν πλέον ένα μεγάλο και πλήρες σχολείο ανά την ελληνική επικράτεια, που συγκεντρώνει μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, αλλά και του Λυκείου. «Και αυτό το νέο ρεκόρ λαμβάνει χώρα τη στιγμή που οι κρατούντες της πολιτείας έχουν εξοβελίσει το μάθημα της Αστρονομίας από τα σχολεία. Ένα μάθημα που διδάσκονταν στους Έλληνες μαθητές από την αρχαιότητα ακόμη με τη γνωστή τετρακτύ (αστρονομία, αριθμητική, γεωμετρία και μουσική)», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Σχολή.