Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Βρες το σωστό κλειδί!

Πηγή
Μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα από το ιστολόγιο First Day Garden για εξάσκηση στις τέσσερις αριθμητικές πράξεις για μαθητές επιπέδου Α’ και Β’ Δημοτικού. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές μικρές κλειδαριές με τα κλειδιά τους, πλαστικά μπρελόκ κλειδιών και πολλή διάθεση. Γράψτε πάνω στα μπρελόκ αριθμητικές πράξεις πρόσθεσης, αφαίρεσης, πολλαπλασιασμού ή διαίρεσης και γράψτε στις κλειδαριές και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Έρχονται τα βραβεία Education Leaders Awards 2018

Για τρίτη χρονιά συνεχίζεται φέτος η βράβευση της αριστείας στο χώρο της εκπαίδευσης από τα Education Leaders Awards, μια πρωτοβουλία της εταιρείας Boussias Communications που ξεκίνησε σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι καλές πρακτικές και η καινοτομία στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ωμέγα 3: Mειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης άσθματος στα παιδιά;

Τα ωμέγα 3 καλά πολυακόρεστα λιπαρά είναι γνωστά για τα πολλαπλά οφέλη τους στον οργανισμό. Ανάμεσα σε αυτά θα βρείτε την υγεία των ματιών, του εγκεφάλου και του δέρματος. Εξίσου γνωστά είναι όμως τα ωμέγα 3 λιπαρά και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, και την διαχείριση των αλλεργικών αντιδράσεων που σχετίζονται με την ανοσογλοβουλίνη Ε. H τελευταία αποτελεί ένα τύπο αντισώματος που υποδηλώνει την ύπαρξη κάποιας αλλεργικής αντίδρασης όπως είναι το άσθμα.

«Όχι» εκπαιδευτικών στην πρόταση Τραμπ για όπλα στα σχολεία

Τις έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει η αμφιλεγόμενη πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ να οπλοφορούν, προκειμένου να μην επαναληφθούν μακελειά όπως αυτό της 14ης Φεβρουαρίου στη Φλόριντα.

«Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί απορρίπτουν μαζικά την ιδέα να οπλοφορεί το προσωπικό των σχολείων», δήλωσε η Λίλι Έσκελσεν Γκαρσία, πρόεδρος της Εθνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης (NEA), του μεγαλύτερου συνδικάτου εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ. «Αν φέρουμε περισσότερα όπλα στα σχολεία μας, δεν θα προστατεύσουμε τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς μας από την ένοπλη βία», πρόσθεσε.

Στις φαβέλες της Νέας Ζωής Ασπρόπυργου υπάρχει ένα σχολείο που τους δέχεται όλους

Στο 7ο δημοτικό σχολείο Ασπροπύργου, δίπλα από τη χωματερή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της πρωτεύουσας, κάποιοι δάσκαλοι μαθαίνουν γράμματα σε μαθητές Ρομά. 
Διαβάστε το άρθρο του Γιάννη Πανταζόπουλου στη LIFO 

Κίνδυνος μειωμένης νοημοσύνης για τα πολύ πρόωρα νεογνά

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πολύ πρόωρα και λιποβαρή έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν χαμηλότερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης μετέπειτα στη ζωή τους, σε σχέση με τα παιδιά που έχουν γεννηθεί με φυσιολογικό βάρος και με κανονικής διάρκειας κύηση, σύμφωνα με ολλανδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Pediatrics.

Τετραπλασιάστηκαν τα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη – 4η η Ελλάδα

Ο εμβολιασμός, ειδικά των παιδιών, είναι μακράν η ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη οδός αντιμετώπισης του ιού. Τα κρούσματα στην ευρωπαϊκή ζώνη ξεπέρασαν τα 21.000 πέρυσι, με 35 νεκρούς, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Αύξηση που υπερβαίνει το 300% καταγράφηκε στα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη ανάμεσα στο 2016 και το 2017, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Golden boys «παίζουν ξύλο» για φιλανθρωπικό σκοπό

Στο ρινγκ προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για την φιλανθρωπική οργάνωση «All Hands and Hearts» της Πέτρα Νέμτσοβα, μπήκαν χρηματιστηριακά στελέχη τραπεζών όπως της Goldman Sachs, της Cantor Fitzgerald και της PNB Paribas. Το event με την ονομασία «Fight for Education», (Αγώνας για την Εκπαίδευση) προσέλκυσε αρκετούς θεατές, οι οποίοι πλήρωσαν ακριβά για να δουν τραπεζικά στελέχη της Goldman Sachs, της Cantor Fitzgerald και της PNB Paribas να... παίζουν μπουνιές. 

Σπίτια Αλληλεγγύης: μια μικρή κοινωνία που κάνει βήματα ένταξης

Υπάρχουν δράσεις που λειτουργούν ως υπόδειγμα αλλά και ως φάρος ελπίδας για το μέλλον. Για το τί δυναμικές μπορούν εν δυνάμει να αναπτυχθούν στις μικρές κοινότητες - μεταξύ των ανθρώπων- όταν τους προσφέρεις τα απαραίτητα αλλά και τα βασικά: μία στέγη για να μείνουν, ασφάλεια που θα τους δώσει τη σιγουριά να σχεδιάσουν το μέλλον τους, και διασύνδεση με υπηρεσίες - όπως η εκμάθηση ελληνικών- που θα τους βοηθήσουν να ενταχθούν ομαλά και να αναζητήσουν αύριο μια αξιοπρεπή εργασία. Για να διεκδικήσουν ξανά το χρόνο που έχασαν. Για να διεκδικήσουν ξανά τη ζωή τους.

Πρόσωπο: Γιώργος Ευγενειάδης

Ο Γιώργος Ευγενειάδης τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την Εκπαίδευση Ενηλίκων και την Ειδική Εκπαίδευση. Στον τομέα της Δευτεροβάθμιας Ειδικής Εκπαίδευσης, τη φετινή σχολική χρονιά εργάζεται στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) Νέου Ηρακλείου Αττικής στο τμήμα Μαγειρικής – Αρτοζαχαροπλαστικής. Στο σχολείο αυτό φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Πρόκειται για έναν πολυάσχολο άνθρωπο που πραγματικά έχει παραδοθεί στην εκπαίδευση.
Διαβάστε την ιστορία του στην popaganda (από όπου προέρχεται και το παραπάνω κείμενο)