Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Προβολή: Πώς επιπλέουν τα πλοία;


Οι 99 στους 100 μαθητές πάνε στο φροντιστήριο

Την απόλυτη αποτυχία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος καταγράφει η νέα έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που περιλαμβάνει ένα πραγματικά εντυπωσιακό στοιχείο: το 99% των μαθητών στην Γ' Λυκείου της χώρας μας, παρακολουθούν είτε απογευματινά μαθήματα σε φροντιστήριο, είτε ιδιαίτερα μαθήματα, είτε και τα δύο!

Παρουσίαση των δύο νέων εκδόσεων του Κ.Ε.Θ.Ι. για παιδιά και εφήβους με θέμα την ισότητα των φύλων

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (K.Ε.Θ.Ι.) του Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα παρουσιάσουν τις δύο νέες εκδόσεις του Κ.Ε.Θ.Ι. για παιδιά και εφήβους με θέμα την ισότητα των φύλων.

Η παρουσίαση θα γίνει σε σχετική συνέντευξη Τύπου της Προέδρου του Κ.Ε.Θ.Ι. Ειρήνης Αγαθοπούλου και του Γ.Γ. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Γιώργου Αγγελόπουλου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα Έλλη Παππά ( ισόγειο του ΥΠ.Π.Ε.Θ).

Παιδιά και χορτοφαγία- Μύθοι και αλήθειες

Η «τάση» της χορτοφαγίας έχει περάσει και σε πολλά παιδιά που λένε «όχι» στο κρέας. Οι γονείς τους αντιδρούν. Μπορούν τα μικρά παιδιά να επιδοθούν στη χορτοφαγία; Μία απόπειρα επιστημονικής απάντησης μέσα από το ρεπορτάζ της DW.

Ενεργή παρουσία του Gaming στα σχολεία της Αμερικής

Η αναγνώριση της gaming και esports σκηνής έχει αρχίσει εδώ και καιρό να παίρνει μεγάλες διαστάσεις, με τα σχολεία της Αμερικής να ετοιμάζουν νέο σχέδιο.

Σύμφωνα με το Polygon, το NFHS (National Federation of State High Schools) ψάχνει τρόπους για να εντάξει το gaming μέσα στα σχολεία, όπως ακριβώς και το πόλο, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Το 72% των μαθητών δηλώνουν gamers και οι υπεύθυνοι θέλουν να είναι πάντα κοντά στις επιθυμίες τους.

ΗΠΑ: Οι επιθέσεις με όπλα στα σχολεία γνωρίζουν συνεχή αύξηση

Από τη μελέτη αποκλείστηκαν κατά συνέπεια επεισόδια στα οποία αναμετρήθηκαν μέλη συμμοριών, αλλά και οι επιθέσεις που διαπράχθηκαν σε πανεπιστήμια.

Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων μέσα σε αμερικανικά σχολεία, σε «συνεχή αύξηση», στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους ανθρώπους τα τελευταία 18 χρόνια από ό,τι ολόκληρο τον 20ό αιώνα, αποκαλύπτει μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Μαθήματα στο… λεωφορείο ανακύκλωσης

Μία περιοδεία διαφορετική από τις άλλες, θα κάνει το λεωφορείο που μεταφέρει το μήνυμα της ανακύκλωσης και της σωστής διαχείρισης απορριμμάτων. Ξεκινώντας από τη Νέα Σμύρνη, το 1ο πανευρωπαϊκό Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, έχει στόχο να «μυήσει» μικρούς και μεγάλους μαθητές στην περιβαλλοντική συνείδηση, τη βιώσιμη ανάπτυξηκαι την κυκλική οικονομία.

86 σχολεία από την Ελλάδα τιμήθηκαν με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2018-2019

Η Ετικέτα Σχολείου eTwinning θεσπίστηκε το 2017 με στόχο την αναγνώριση και επιβράβευση της συμμετοχής, της αφοσίωσης και της δέσμευσης όχι μόνο επιμέρους εκπαιδευτικών του eTwinning, αλλά και ομάδων εκπαιδευτικών και σχολικών ηγετών από το ίδιο σχολείο. Η διαδικασία αιτήσεων για την ετικέτα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2017 και έληξε τον Μάρτιο του 2018.

Παχυσαρκία: Τα παιδιά που κοιμούνται πολύ κινδυνεύουν περισσότερο

Λένε πως τα παιδιά χρειάζονται αρκετό ύπνο για να είναι ξεκούραστα και να μπορούν να λειτουργήσουν. Και αυτό ισχύει. Ο πολύς ύπνος όμως μπορεί να τα βλάψει. Νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει τώρα πως ο πολύς ύπνος στα παιδιά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Τι θα θυμούνται τα παιδιά σας για εσάς όταν μεγαλώσουν

Τις περισσότερες φορές που οι μεγαλύτεροι κάνουν αναφορές σε κάτι από την παιδική ηλικία ενός παιδιού, αυτό δεν μπορεί να το θυμηθεί. Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που μένουν εντυπωμένα στην μνήμη των παιδιών και μπορούν να θυμηθούν ακριβώς πότε έγιναν. Διότι όσων χρονών και να ήταν όταν έκανες κάτι σημαντικό για αυτά ή όταν συνέβη κάτι που επηρέασε τη ζωή τους αυτά θα το θυμούνται για πάντα.

Η μητρική κατάθλιψη επηρεάζει τη νοημοσύνη του παιδιού

Η κατάθλιψη δεν έχει επιπτώσεις μόνο στον ίδιο τον πάσχοντα, καθώς στην περίπτωση των γυναικών εκτείνεται και στα παιδιά της, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Child Development.

«Μπλε Φάλαινα»: Ενα «παιχνίδι» αυτοκτονίας που εκκολάφτηκε από τα fake news

Πώς γεννήθηκε η διαδικτυακή δοκιμασία που τρομοκρατεί γονείς και παιδιά; Ενώ ο δημιουργός της είναι στη φυλακή, έρευνες αμφισβητούν τα στοιχεία για το «παιχνίδι» αυτοκτονίας που δυστυχώς χτύπησε και στη χώρα μας με (αποτυχημένη) απόπειρα 15χρονης στην Κατερίνη

Η Μπιγιονσέ δίνει λεφτά σε πανεπιστήμια όπου φοιτούν μαύροι φοιτητές

Την έχουν χαρακτηρίσει «μουσικό υπερόπλο», καθώς η εκρηκτική Μπιγιονσέ, διαθέτει όλο το πακέτο: ομορφιά, ταλέντο, φωνή και μια σκηνική παρουσία που παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της. Η ίδια, δεν επαναπαύεται στις δάφνες της, αν και θα μπορούσε.