Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Προβολή: Το μυστικό της Νίκης 2 - Η περιπέτεια του Βίκτωρα



Ηλεκτρονικά θα γίνουν οι αιτήσεις εγγραφής για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Από τις 14 Μαΐου και ώρα 10:00 έως τις 31 Μαΐου 2018 και ώρα 14:00 θα μπορούν οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης».

Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η δεύτερη δόση

Στα τέλη Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της δεύτερης δόσης του επιδόματος παιδιού, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Τα χρήματα θα καταβληθούν στις 25-27 Ιουνίου και, μάλιστα, σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20η Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017, σύμφωνα με την φετινή φορολογική δήλωση.

Dog Therapy γιατί... «Τα συναισθήματα του σκύλου θυμίζουν τα συναισθήματα των ηρώων της αρχαιότητας»

Συνέντευξη με τους Κώστα Κοίλια και Κωνσταντίνα Θανάσουλα, τους πρωτοπόρους της εκπαίδευσης σκύλων που βοηθούν ανθρώπους όλων των ηλικιών στην ψυχοπνευματική και φυσική τους κατάσταση.

Τους συνάντησα στον προσωρινό, πάντως όμορφο, επαγγελματικό τους χώρο στην Κάτω Κηφισιά - είναι εκπαιδευτές σκύλων αλλά με μια ξεχωριστή κιόλας, εξειδικευμένη δραστηριότητα: το dog therapy. Ασχολούνται επαγγελματικά - και επιστημονικά στην πράξη- με κάτι που, ενώ σε όσους έχουμε (ή είχαμε) σκυλιά φαίνεται αυτονόητο, στην Ελλάδα, ακόμα και σήμερα που η φιλοζωία «αυξάνεται» με αισιόδοξους ρυθμούς, πολλούς αιφνιδιάζει, ή ξενίζει αρνητικά.

Μικρογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων οι 97οι Σχολικοί Αγώνες των μαθητών των σχολείων της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας

Μία μικρογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων διοργάνωσαν στις 11 Μαΐου τα σχολεία της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας, δίνοντας και πάλι ζωή στο τεράστιο γήπεδο του ιστορικού Τετραγώνου του Σάτμπι, στο κέντρο της αιγυπτιακής μεγαλούπολης.

Κάτω από ένα φωτεινό ουρανό, καθάριο και αλεξανδρινό, όλα άρχισαν με την είσοδο των μαθητών του Πρατσίκειου Δημοτικού Σχολείου και του Αβερώφειου Γυμνασίου-Λυκείου, με τις σημαίες, ελληνική και αιγυπτιακή, να προπορεύεται και να κυματίζουν μπρος από τους επισήμους και τον κόσμο, που με συγκίνηση χειροκροτούσε τους νέους μαθητές, που ήταν έτοιμοι για το «ευ αγωνίζεσθαι».

Τροφική δηλητηρίαση: Τι να προσέχετε, πώς θα την αποφύγουν τα παιδιά

Η τροφική δηλητηρίαση είναι ένας κίνδυνος που παραμονεύει τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Ένα φαγητό που έχει μολυνθεί από μικρόβια προκαλεί ξαφνικά και σοβαρά συμπτώματα όπως ο εμετός και η διάρροια και εκδηλώνονται μόλις λίγες ώρες μετά. Συνήθως περνά μετά από δύο μέρες και δεν χρειάζεται ιατρική φροντίδα, εκτός αν μιλάμε για κάποια ιδιαίτερη περίπτωση

Με το παιδί γεννιέται και η μητέρα

Αλλο ένα βιβλίο για τη μητρότητα; Θα έλεγε κανείς ότι τα τελευταία χρόνια οι ειδικοί της ψυχικής υγείας στρέφουν την προσοχή τους με διάφορους τρόπους στο πρόσωπο της μητέρας. Αλλωστε, δεν είναι μόνον οι ειδικοί που έχουν άποψη για το πώς πρέπει να μεγαλώσει το παιδί της μια μητέρα, έχει και ολόκληρη η κοινωνία, κάτι που πολλές φορές δυσκολεύει, μπλοκάρει ή και ενοχοποιεί τη νέα μητέρα στην αναζήτηση του ρόλου της.