Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Προβολή: Η ζωή των Ελλήνων με αναπηρία χωρίς Ανεξάρτητη Διαβίωση


Οι μαρτυρίες τεσσάρων κινητικά αναπήρων Ελλήνων για τον τρόπο της ζωής τους και τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη των Προσωπικών Βοηθών στους ίδιους, στο κοντινό τους περιβάλλον αλλά και στην κοινωνία.

ΚΘΒΕ: Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά

«Αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο… Θέατρο!»

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για τρίτη χρονιά, προσκαλεί τους «μικρούς καλλιτέχνες» της πόλης σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας, έναν κόσμο που αναπτύσσει τη δημιουργικότητά τους και απελευθερώνει τα συναισθήματα τους μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες. Μέχρι σήμερα 1500 παιδιά πέρασαν από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του ΚΘΒΕ… και το ταξίδι συνεχίζεται…

Η φτώχεια επηρεάζει αρνητικά τον εγκέφαλο

Το εισοδηματικό επίπεδο ενός ανθρώπου και ο εγκέφαλός του δεν είναι άσχετα πράγματα - και αυτό δεν αφορά μόνο ένα παιδάκι που μεγαλώνει μέσα στη φτώχεια. Φαίνεται πως ακόμη και ο ενήλικος εγκέφαλος είναι ευαίσθητος και ευάλωτος στις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Η Ελλάδα στις χώρες με υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη

Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Μάλτα) έχουν τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη, καθώς περίπου ένα στα πέντε παιδιά (ποσοστό 18% έως 21% ανάλογα με τη χώρα) είναι παχύσαρκο.

Διεθνές θερινό σχολείο με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη στα Χανιά

Το πρώτο διεθνές θερινό σχολείο με θέμα Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και Παιχνίδια (http://school.gameaibook.org/) ξεκινά στις 28 Μαΐου 2018 στα Χανιά. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Γιώργου Γιαννακάκη, καθηγητή και διευθυντή του Institute of Digital Games, με έδρα στη Μάλτα και του Julian Togelius, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Computer Science and Engineering του Πανεπιστημίου Tandon School of Engineering, με έδρα στη Νέα Υόρκη.

Δωρεάν θεραπευτικές αθλητικές δραστηριότητες για ΑμεΑ, στο Άλσος Βεΐκου

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με τον Αθλητικό & Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Γαλατσίου υλοποιεί δωρεάν πρόγραμμα «Ειδικής Φυσικής Αγωγής και Θεραπευτικής Κολύμβησης», για παιδιά ηλικίας από 4 έως 18 ετών στις εγκαταστάσεις του Άλσους Βεΐκου.

Δημόσια «φροντιστήρια» στο σχολείο σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε τη δημιουργία τμημάτων διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας και της Πληροφορικής για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου.

Στόχος των απογευματινών μαθημάτων είναι στο τέλος της σχολικής χρονιάς η λήψη του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας και Πληροφορικής.

Η πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο σχεδιασμού, παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί πως θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβρη του 2018.