Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Κατασκευή: Ζωάκια από απλά υλικά



Τα στοιχεία για τα εξαφανισμένα παιδιά στην Ελλάδα

Πολλές είναι οι ιστορίες παιδιών που χάθηκαν και δεν βρέθηκαν ποτέ, ιστορίες που στοιχειώνουν την κοινή γνώμη. Με αφορμή τη σημερινήΠαγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, έρχονται στο φως στοιχεία που αποκαλύπτουν μια ζοφερή πραγματικότητα.

Σχεδόν κάθε μέρα που περνά, ένα παιδί εξαφανίζεται στη χώρα μας. Τις περισσότερες φορές, η περιπέτεια έχει αίσιο τέλος, όμως τα στοιχεία παραμένουν αποκαλυπτικά.

Κίνα: Σχεδόν 3.000 αγνοούμενα παιδιά εντοπίστηκαν μέσω εφαρμογών

Η κινεζική αστυνομία έχει εντοπίσει περίπου 3.000 αγνοούμενα παιδιά καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχει δημοσιοποιήσει πληροφορίες σε δημοφιλείς εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Τρεις μαθητές εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft

Η 16χρονη μαθήτρια της δεύτερης τάξης του 6ου Λυκείου Καβάλας, Έφη Zιώτα, είναι η πανελλήνια πρωταθλήτρια του παγκόσμιου πρωταθλήματος της "Microsoft Office Specialist", η οποία στις αρχές Αυγούστου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο πανελλήνιος τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist, διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, όπου κατά την προκριματική φάση αναδείχθηκαν και συμμετείχαν 100 παιδιά από όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και η Έφη Zιώτα.

Έτσι θα αποτρέψετε τα τσιμπήματα κουνουπιών στο παιδί σας

Ο πιο εύκολος στόχος των κουνουπιών είναι το εκτεθειμένο δέρμα του μωρού και είναι πολύ σύνηθες να βρίσκετε πολλά τσιμπήματα πάνω του. Εφόσον τα κουνούπια κουβαλούν διάφορες ασθένειες και δεν υπάρχει εμβολιασμός που να προστατεύει τα παιδιά, η μόνη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Τα παιδιά δεν γνωρίζουν φυλές και θρησκείες· παίζουν όλα μαζί

Ο αέρας έφερε σύννεφα και οι πρώτες ψιχάλες είχαν αρχίσει να νοτίζουν τον χωματόδρομο που περνάει μπροστά από την είσοδο της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα.

Αν και ο καιρός προμήνυε έντονη βροχή, η σκηνή που αντικρίσαμε μπαίνοντας στον χώρο του καμπ ξεπερνούσε κάθε προσδοκία.

Χρήστος Ταμπαξής: Ο παραολυμπιονίκης που μαθαίνει χορό και διδάσκει τα παιδιά να σέβονται τη διαφορετικότητα

Μια σχολή χορού για άτομα με αναπηρία και όχι μόνο. Εδώ γίνονται όλοι μια αγκαλιά.

Βραδάκι, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Διοχάρους. Στην σχολή dependance η Αννα Βαλάρη παραδίδει μαθήματα χορού σε παιδιά με αναπηρίες. Αλλά όχι μόνο. Με την βοήθεια του παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Χρήστου Ταμπαξή, μαθαίνει τους μαθητές της να χορεύουν μαζί με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και να σέβονται έτσι την διαφορετικότητα..Μόλις μπαίνεις στην σχολή, εντυπωσιάζεσαι. Δυνατή μουσική, νέα παιδιά που χορεύουν δυναμικά και από την μισάνοιχτη πόρτα το βλέμμα μαγνητίζει ένα αναπηρικό αμαξίδιο.